• Czoch 'n' Kill 2k24

Sos z fermentowanych chili i czosnku - nasza wersja tajskiej Srirachy

34.56
szt.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 517464645

To kolejna w tym sezonie inspiracja płynąca ostrym sosem prosto z Tajlandii i kolejna w naszym asortymencie wersja „Srirachy” (czyli krótko fermentowanego słodkiego sosu z chili i czosnku.) Do stworzenia tego monstrum użyliśmy bardzo charakterystycznych i chyba najbardziej owocowych w smaku odmian chili, jakie uprawialiśmy w minionym sezonie: Bahamian Goat Pepper i jej ostrzejszą siostrę Bahamian Beast i ekstremalnie ostrą Peach Reaper, Wszystkie te pikantne diabły w krótkim procesie fermentacji zyskały bardzo owocowy, aromat, zachowując jednocześnie radykalną MOC! Śmiemy twierdzić, że „Czoch N Kill” to najostrzejsza „Sriracha” jaką próbowaliście! W kuchni chilihead-a nasz słodko-ostry sos znajdzie zastosowanie nie tylko jako niezbędny dodatek do wszelkich krótko-smażonych dań kuchni wschodnioazjatyckiej, ale również do wszelkiego rodzaju dań pieczonych, smażonych grzybów, ramenów, zup - kremów!

.

.

.

Składniki: ostre papryki chili (Bahamian Goat Pepper, Bahamian Beast, Peach Reaper), cukier trzcinowy, czosnek, ocet jabłkowy BIO, Ocet z Mirabelek BIO, sól kamienna z Kłodawy.

Pojemność: 110 ml

Skala ostrości: 8/10