• Płonie Ognisko w Lesie

Dymny, ostry sos z fermentowanych chili i czerwonych owoców

37.89
szt.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 517464645

Ostra złożoność to chyba najlepsze słowa określające ten sos. „Płonie Ognisko W Lesie” to sos tak samo słodki jak słony, do tego odrobinę kwaśny, odrobinę gorzki, owocowy i ciut dymny... ale nade wszystko PIERUŃSKO OSTRY! Ale czy da się odczuć te smaki w tak ostrym sosie? Jeśli połączyć fermentowane najostrzejsze odmiany chili na świecie ze świeżymi owocami wiśni i malin, wędzonymi papryczkami Finger Ladies i kwaśnym sour-em od Lubelskiego browaru Dziki Wschód, to tak, jest to możliwe! Trzeba się tylko odważyć. To jak z morsowaniem tylko tutaj zamiast do przerębla trzeba wejść w ognisko. To sos, który zadowoli zaprawionych w bojach „ostrożerców”, a także wszystkich, którzy potrzebują wyrazistego „umamicznego dosmakowywacza” i potężnej dawki ostrości. Paradoksalnie: wystarczy kropla, żeby rozpalić ognisko w Twoim lesie i pamiętajcie, że takie zabawy prawie zawsze kończą się pożarem!

.

.

.

Składniki: kiszone papryczki chili (Moruga Chocolate, Carolina Reaper Chocolate, Black Bhutlah), maliny, wiśnie, piwo DZIKI WSCHÓD CHEEL (double red fruit sour), ocet z winogron BIO, ocet balsamiczny, sok z cytryn BIO, cukier trzcinowy, wędzone papryczki Finger Ladies, długi pieprz czerwony, sól kłodawska. 

Pojemność: 110 ml

Ostrość: 8,5/10