-
Pozytywny Ferment




Ostry sos z kiszonych chili i pomidorów
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Zamówienie telefoniczne: 517464645
To ostry, dość kwaśny, a jednocześnie odrobinę słodki sosik, stworzony na bazie fermentowanych papryczek chili i pomidorów. Już po pierwszej kropelce da się poczuć bardzo charakterystyczny, lekko owocowy, słonawy smak kiszonych chili a także nie wybijającą się słodycz i cierpkość pomidorów. Następnie przychodzi kolej na solidnie odczuwalną pikanterię, która utrzymując się dość długo na podniebieniu, w końcu zmieni oblicze w przyjemny ziołowy aromat.
To sosik mający w sobie „bardzo dużo smaku”, posłuży świetnie jako ostra przyprawa do pizzy, makaronów, zapiekanek, burgerów i wszędzie tam gdzie użył(a)byś klasycznego keczupu, ale potrzebujesz od życia czegoś więcej:)
Składniki: ostre papryki chili (Trynidad Moruga Scorpion, 7Pot Brain Strain, Aji Santa Cruz), pomidory, ocet z jabłek BIO, pieczony czosnek, przyprawy, sól kłodawska, cukier.