• Przyprawa przez Mekong

Wyjątkowo ostry sos z zielonych chili

37.99
szt.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 517464645

To bardzo charakterystyczny, piekielnie ostry, wytrawny sos, bazujący na fermentowanych, zielonych „superhotach”. Wypełniony „pod korek” aromatem khmerskich przypraw takich jak galangal, dziki imbir, kardamon leśny, kafir…

Propozycja radykalna, dzika i nade wszystko nie typowa…

Najpierw poczujesz korzenne, trawiaste, świeżo cytrusowe nuty, później słono-kwaśny, lekko cierpki aromat, płynnie przechodzący w trudną do okiełznania pikanterię. Ten sos TO NIE DIP! To przyprawa, która wbrew pozorom znajdzie szerokie zastosowanie. Dodaj jej do wszelkich dań stir fry! Domowy udon, curry na mleku kokosowym, Tom Yam, ramen - taaak, to naturalne środowisko „Przyprawy przez Mekong”, ale paella z owocami morza czy grillowana ryba to też bardzo dobry plan na ten sos.

Wszystkie papryki użyte w sosie uprawiane są przez nas, bez użycia sztucznych nawozów i środków ochrony roślin. 100% naturalnie.